Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Anticlimax

Waar ligt het aan? Eergisteren beleefde Gesink een dramatische dag. Gisteren leek hij weer hersteld en vandaag kon hij weer niet bijbenen. Hoewel hij nog even bijkwam moest hij op de slotklim weer verstek laten gaan. Het irriteert me enigszins. Dat komt natuurlijk omdat ik hem graag zie winnen. Te graag. Het voelt precies hetzelfde als wanneer PSV weer een tegenvallende wedstrijd speelt. Vantevoren heb je hoop, maar als de pot dan gespeeld is valt het toch weer tegen.

Ik hoop dat Gesink in staat is om de nare smaak weg te spoelen waar hij me nu mee heeft opgezadeld. Hij zal het niet expres doen, hij heeft tenslotte veel pech gehad. Zijn het zijn spieren die niet willen? Heeft hij teveel last van blessures? Ik hoop dat hij een goede verklaring heeft, want ik moet zo op feest en heb geen zin om er telkens aan te denken als ik even niemand heb om mee te praten.

Misschien heb ik gewoon teveel gehoopt op een podiumplek. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Ik weet nog wel, dat ene schoolreisje. Wekenlang keek ik er naar uit om naar het Land van Ooit te gaan, maar toen ik er uiteindelijk was vond ik er geen zak aan. Anticlimax noemen ze dat. Kom op Robert, daar heb ik geen zin. Op die pedalen morgen!

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software