Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Popeye

Er fietst niet één nieuwe Popeye rond, maar twee. De nazaten van Jean-Paul van Poppel, Boy en Danny, treden in de voetsporen van hun vader. Ze nemen deel aan de grote Ronde. Met spinazie groot geworden en god weet met wat nog meer. Daar draait het nu echter niet om. Het gaat er om dat ze niet onopgemerkt hun meters maken.

Vooral Danny. Hij werd al eens derde, vandaag veertiende. Danny van Poppel, een frivole en wendbare sprinter. Zijn vader was meer van lange halen snel thuis. Ze lijken wat dat betreft niet op elkaar, maar de telg heeft het sprintersbloed van zijn verwekker, dat is zeker. Het kan bijna niet anders of hij gaat hem overtreffen. Je moet daar mee opletten, met het ophemelen van talenten, maar in dit geval durf ik het aan.

Als jongste renner sinds de Tweede Wereldoorlog doet kleine Poppel mee aan de Tour de France. Dan moet ik stiekem denken aan het debuut van Messi op zijn zestiende. Nu ben ik niet wielerkenner genoeg om te beoordelen of Danny over net zoveel talent beschikt, maar wat goed is komt snel. Ik sta achter dit eeuwenoude gezegde.

Ik ben dan ook erg benieuwd naar de komende jaren. Vinden ze Danny over drie jaar eenzaam terug op een hotelkamer - net als Royston Drenthe - eenzaam zingend tegen zijn smartphone? Of kunnen we hem toe gaan juichen als één van de succesvolste Nederlandse sprinters aller tijden. Ik hoop op dat laatste. Pappa Poppel eveneens, daar ben ik van overtuigd, maar ik denk ook dat Jean-Paul stiekem hoopt dat zoonlief zijn negen ritzeges in de Tour niet overtreft. Je bent immers sportman, of je bent het niet.     

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software