Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Ik wil vermaakt worden

Oké, het wielrennen heeft flink aan populariteit ingeboet. Het liegen en bedriegen heeft er voor gezorgd dat veel mensen het geloof in de sport hebben opgezegd. Het zijn bijna kerkelijke taferelen.

Maar waarom ergens in stoppen te geloven als het spelletje waar het om draait nog steeds zo mooi is. Denk de dopingperikelen weg, stop met het oordelen over het voorliegen. Waarom zou je je bedrogen voelen door een renner? Je wordt de hele dag door alles en iedereen in de maling genomen. In de winkel, op tv, op je werk en misschien wel thuis. Alsof wielrenners de enige liegbeesten zijn. Doe niet zo naïef en voel je al helemaal niet beledigd. Wat denk je van topvoetballers, topjudoka’s, topzwemmers of topatleten? Ik wil niet zeggen dat zij allemaal aan de verboden middelen zitten, maar er zijn er heus wel bij die zo nu en dan een verboden vrucht plukken om de top te bereiken. Of om er te blijven.

Ik denk daar niet veel over na. Het boeit me niet eerlijk gezegd. Ik wil uitsluitend vermaakt worden. Als ik mijn tv afstem op een sportzender of naar een voetbalstadion ga, wil ik heroïsche etappes, wereldrecords, voetbalwedstrijden op het scherpst van de snede. Dat eeuwigdurende gezever over het feit of iemand in 2004 een zak bloed heeft overgepompt, daar kan ik me mateloos aan irriteren. Onthoud liever het moment waarop je dat nog niet wist. Toen zat je waarschijnlijk op het puntje van je stoel. Te genieten van een buitengewoon sportmoment.

Ik kies dus voor het moment en schakel verdachtmakingen uit. Volgens mij ben ik daarom een echte sportliefhebber.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software