Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Een negatieve benadering is beter

Ik weet niet wat het is. Het liefst ben ik altijd positief, maar als ik het een keer niet ben dan pakt dat altijd beter uit. De laatste jaren wist ik zeker dat PSV kampioen zou worden. We weten allemaal hoe dat afgelopen is…

De jaren daarvoor werd mijn rood-witte trots bijna ieder jaar gekroond tot de beste ploeg van Nederland. Bijna even zoveel keer dacht ik dat ze hooguit tweede zou worden. Iedere keer werd ik aangenaam verrast. Mijn brein moet daardoor een ommezwaai hebben gemaakt. In plaats van in het beginsel negatief te zijn, werd ik positief. Niet alleen bij het voetbal, maar ook bij andere sporten zoals wielrennen. Alles ging ik van de zonnige kant benaderen. Mijn voornemen is om dat weer om te draaien.

Waarom? Ten eerste omdat PSV me afgelopen seizoen weer bijzonder teleurgesteld heeft. Ik dacht echt dat ze met tien punten verschil kampioen van de Eredivisie zou worden. Ten tweede omdat ik dit jaar een keer geen Nederlander heb opgesteld in één van mijn tourlijsten. Jarenlang ben ik teleurgesteld, werd mijn positivisme hardhandig de kop ingedrukt. Daarom geen Mollema in mijn top 15. Wat gebeurt er? Mollema staat derde en rijdt twee dagen achter elkaar een top tien notering. Dat zegt genoeg. Een negatieve benadering is beter.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software