Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Prikkeldraad

Hoe haalt de chauffeur van die Franse tv auto het in zijn botte hoofd om een ruk aan zijn stuur te geven?!? Hij zag toch immers dat er een renner naast hem reed die zo snel geen kant op kon? Hij zag voor het inhalen toch al die enorme boom aan de linkerkant van de weg? En mocht hij dat niet gezien hebben….waarom verkies je dan het aantikken van een renner boven het schampen van een boom? Het moet door zijn hersenloze pan zijn geschoten: Geen deuk! Dan maar een renner. En volgens mij was hij zelfs nog blij dat het een Nederlander was. Wat zou hij gedaan hebben als er één van die twee Fransmannen had gereden?

Daar vloog hij vol de prikkeldraad in; Johnny Hoogerland. De held van de dag. De man die het voor elkaar kreeg om ‘zijn’ bolletjestrui weer terug te veroveren. Hij reed voortreffelijk, precies zoals hij het had aangekondigd. Heel Nederland schudde op zijn grondvesten toen hij werd geraakt door die vervloekte auto. Maar niet alleen Nederland. Ook de rest van de wereld keek naar de weerzinwekkende beelden en spuugde op de organisatie. Wat moet die zich schamen! Eerst het incident met de motor en nu dit weer!

Ik ben dan ook benieuwd hoe ze zich hier uit gaan redden. Excuses? Rigoureuze maatregelen in de regelgeving? Tour directeur Prudhomme sprak direct na de rit van een schandaal en kondigde maatregelen aan. Wat het ook mag zijn, ik wil hem graag op een idee brengen. Al die onverlaten die het stoer vinden om in hun auto of op hun motor langs de renners te razen om daarna vol trots tegen hun vrienden te kunnen pochen over het feit dat ze in de tour meerijden, moeten ze inwikkelen in prikkeldraad. Een keer goed aantrekken, op een fiets zetten en twintig kilometer laten ploeteren. Oh ja, plug ze ook maar even een oortje in. Dan mogen ze heerlijk naar het Wilhelmus luisteren. Door mij ingezongen.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software