Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Snoer hem de mond

“Ik moest naar links omdat de weg 150 meter verderop ook naar links ging. Ik weet dat je nu wilt zeggen dat ik een slechte sprinter ben, maar ik moest echt naar links.” Dit durfde Mark Cavendish uit zijn grove Engelse bek te gooien, zo’n half uur na de race. Ik was met stomheid geslagen toen ik deze uitlatingen zojuist op tv aanhoorde.

Een paar uur geleden las ik dat Cavendish via Twitter toegaf dat het zijn fout was, maar door deze uitspraak doet hij plots net alsof hij er niets aan kon doen. Ik moest naar links? Ga toch weg man! Alsof de weg ineens haaks naar links gaat!?! Dan zou de rest toch dezelfde manoeuvre  moeten maken? Een slap excuus van een (top)sprinter die vandaag een schandalige overtreding heeft begaan op een collega. Het ergste is….hij komt er nog mee weg ook.

Wat als de rollen waren omgedraaid? Wat als Veelers een zotte actie als deze uit zou halen waardoor de kleine Engelsman het asfalt mocht kussen. Ik wed dat de tourdirectie de Nederlander uit de Tour zou hebben gehaald. Calimero legt het altijd af, terwijl Goliath de hand boven het hoofd wordt gehouden. Het is te vergelijken met een scheidsrechter die Heracles in de Arena geen penalty durft te geven. De tourdirectie durft geen (zogenaamde) smaakmaker naar huis te sturen.

Wat gebeurt er als je een stoute kleuter geen straf geeft? Juist ja, dan wordt het alleen maar erger. Cavendish’ mening dat hij onaantastbaar is, wordt versterkt. Dat is de schuld van de tourdirectie. Eerlijk gezegd zou ik het niet erg vinden als de Engelsman overmorgen tegen de robuuste elleboog van Kittel opklapt en met zijn tanden de strepen van het wegdek los krabt. Alleen dan wordt die grote mond gesnoerd.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software