Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Kittel

Kittel. Voor de Brabanders een heerlijke naam om uit te spreken. We gebruiken de naam wel vaker. Om iemands hoofd aan te duiden of als naam van een friettent in de wijk Dommelrode. Kittel staat nog voor twee dingen meer; tijdrijden en sprinten.

Kan dat samen? Blijkbaar wel. Oorspronkelijk is Marcel Kittel uit Duitsland namelijk een tijdrijder. Tot twee keer toe werd hij bij de junioren wereldkampioen op de individuele tijdrit. In 2006 werd hij eveneens Duits kampioen. Tot twee keer toe, want ook met zijn ploeg bleek hij de beste. Even bleef het stil rondom het beest uit Arnstadt. Hij bleef trainen in de luwte en won hier en daar wat wedstrijdjes. Pas in 2010 deed hij weer van zich spreken toen hij derde werd op het WK tijdrijden voor beloften.

Het was het jaar voor dat Kittel de beste keuze uit zijn leven maakte. Veel Duitsers besluiten eens per jaar naar Nederland te gaan. Marcel ging echter niet om kuilen te graven, maar om te presteren. Als tijdrijder? Nee, want prompt liet hij zien een bovengemiddeld sprintkanon te zijn. In de Vierdaagse van Duinkerke liet hij tot drie keer toe zijn tegenstanders de hielen zien als renner van Argos-Shimano. Hij won meer en meer. Zelfs drie etappes tijdens de Ronde van Spanje in 2012.

Nu Kittel deze editie van de Tour de France ook drie ritten op zijn naam heeft geschreven kun je zeggen dat hij definitief zijn naam heeft gevestigd. Cavendish heeft er een enorme concurrent bij. Een reus, een robuuste Duitsers met kracht als een uit de kluiten gewassen ‘Jerommeke.’ Maar bovenal met de mooiste naam van het peloton: Kittel.

 

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software