Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Van Yerseke naar Minevre

Het was een rustdag vandaag. Ook voor mij. Ik heb even mijn gedachten laten gaan over de voorbije week. Zelden gebeurde er zoveel. Met als hoogtepunt (of dieptepunt) de tuimeling van de Zeeuw Hoogerland. Natuurlijk springt de media vol in op het onderwerp. In de geboorteplaats van de pechvogel werden de deuren platgelopen. Oude schoolvrienden, de ouders, de buurman, de prikkeldraadfabrikant, de fietsenmaker en de bakker op de hoek. Iedereen kwam vandaag aan het woord. De term 'rustdag' kreeg ineens een andere dimensie.

Zo zie je ook eens de slagerij van Yerseke van binnen en komt de bebrilde burgemeester op tv. Zo ziet hij er dus uit! Ik heb altijd al willen weten hoe de burgemeester van Yerseke eruit ziet. Helaas heb ik de vriendin van Johnny, die over een paar weken zijn hechtingen eruit mag pulken, nog niet voorbij zien komen. Maar ik weet zeker dat ze nu ergens op tv is als ik hem aanzet. Op SBS misschien? Of op de EO, want de hoek waar de talentvolle wielrenner woont, schijnt nogal gereformeerd te zijn. Ik hoop dat ze flink gaan bidden voor een goed resultaat. 

Nu ik heel Yerseke ken, bedenk ik me ineens dat ik niets over de chauffeur van de auto heb gehoord of gezien. Waarom gaan de tv-ploegen niet even naar het Franse dorpje, dat waarschijnlijk iets van Minevre heet, om uit te zoeken waar dat hondsvod op school heeft gezeten? Ik wil reacties horen van zijn oude schoolvriendjes in de trant van: "Hij reed vroeger met zijn skelter ook al overal tegenaan", of: "Jean is wel achttien keer op geweest voor zijn rijexamen." Heet hij wel Jean? Zelfs dat weten we niet. Misschien heet hij wel Bertrand en is het een recidivist en reed hij vroeger als beginnende bestuurder van een tv wagen ook al expres buitenlandse coureurtjes om in veredelde kermiskoersen. Zo lang niemand er achteraan gaat, zullen we het nooit weten. Hoe zouden zijn ouders eruit zien?

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software