Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Jagende toeristen en hongerige wielrenners

Nou, die gebraden kippetjes zien er lekker uit zeg. Ik versnel mijn pas mondjesmaat en net als ik de grijper wil pakken om de kip op mijn bord te deponeren, word ik hardhandig aan de kant gebeukt door een muf ruikende toerist met een buik als de Mont Ventoux. Zonder pardon, excuse me of tut mir leid, harkt hij drie kippen op zijn schaal om daarna door te benen richting de frietbak.

Ik stond perplex en waagde nog een poging. Per ongeluk ging ik op de voet staan van een mannetje van een jaar of tien. Die klampte zich snel vast aan zijn moeder en begon als een dolle te huilen. Heel de rij keek mee, inclusief de brute en overmatig behaarde vader. Dan maar geen kip, dacht ik, op naar de saladebar. Eenmaal daar aangekomen trof ik een ravage aan. We waren de laatste  'vreet' lichting dus de verschillende salades hadden zich kunnen mengen door toedoen van jagende toeristen. Toeristen die op een dergelijke vakantie maar voor één ding komen; zoveel mogelijk eten. Nu hoor ik je denken...Wat doe jij er dan tussen? We zijn hier op uitnodiging van schoonpa. Een mooi gebaar, maar ik geef eerlijk toe dat niet behoort tot mijn favoriete vakantieoorden. Donderdag schakel ik over naar hongerige wielrenners die de top willen bereiken. Gewoon, rustig aan de bar in een klein Hollands cafe, zonder dat er dikke toeristen door mijn beeld rennen die op zoek zijn naar stukken vlees. 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software