Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Samen naar de top

Dit wordt mijn derde column vanuit Spanje. Vergeef me dat ik niet iedere dag een blog heb kunnen produceren. Tussen de zonnestralen door probeerde ik het wel zo nu en dan, maar technisch mankement weerhield me. Ik vervloek het Wifi-systeem in dit hotel. Nutteloze minuten heb ik besteed aan wachten op meer dan een enkel streepje. Roamen zou kunnen, maar een weekje roamen is duur, heel duur.

Gefrustreerd legde ik me dan iedere keer op het bedje naast het zwembad. Door het vrouwelijk schoon om me heen, het geweldige weer en een überblauw zwembad vergat ik mijn irritatie snel. Toch bleef er iets knagen; het Roois Tourspel. 

Weer heb ik voor mijn gevoel gefaald. Drie lijsten en weer niet in de top 50. Op dit moment sta ik op plek 324. Een mooi getal, maar niet in de gewenste en gehoopte top. Ik ben geen wielerkenner, dat blijkt eens te meer, maar ook het geluk ontbreekt. Ieder jaar probeer ik mijn tactiek aan te passen. Waar ik vorig jaar internet raadpleegde, besloot ik om dit jaar naar niets of niemand te luisteren. Mijn eigen koers bepalen, dat was het persoonlijk devies. Juist dat werd mijn valkuil.

Luisteren, samenwerken en discussieren stuwt bedrijven naar betere prestaties. Ook wielrenners renderen beter door een sterke ploeg. Door sterke strijdmakkers. Dat ik dat niet eerder bedacht heb. Ik maakte geen koppeltjes. Als ik Mollema én Ten Dam zou hebben gekozen, Froome én Portas en Contador mét Kreuziger, dan zag mijn plek er heel anders uit. Opzeker. 

Weer wat geleerd zal ik maar zeggen. Zojuist bereikte me het bericht dat Contador geen Vuelta zal rijden omdat hij zich beter wil voorbereiden op de Tour van volgend jaar. Ik heb ook het voornemen om me beter voor te prepareren. Dus iedereen die met mij een werkgroep Tour 2014 wil vormen mag zich melden. We moeten het samen doen, want alleen samen bereik je de top. 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software