Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Wielrennen en voetbal gaan niet samen

Voor de voetballers onder ons die zo nu en dan de racefiets beklimmen. Jullie zullen het beamen. Wielrennen en voetbal gaan niet samen.

Wanneer je twee keer per week fietst en dan ’s avonds of ’s zondags een balletje wil trappen dan slaat de discordantie in als een bom. Duelleren binnen de kalklijnen gaat moeizaam. Als je sprint zie je eruit als een neushoorn tussen gazelles. Het schijnt te maken te hebben met gebruik van verschillende spiergroepen. Tussen je oren wil je van beide walletjes eten. Beide sporten wil je beoefenen. Toch gaat het niet samen.

De inschrijvingen van het Roois Tourspel vallen dit jaar wat tegen. De reden laat zich makkelijk raden. De Oranjetricots liggen nog niet in de kast. De koorts moet het hoogtepunt nog bereiken, wanneer de halve finale wordt gehaald. Nederlanders zijn nog niet bezig met tête de la course, dranghekken, het buitenblad en waaierrijden. Nu de Belgen ook hebben leren voetballen gaat daar plots de bal voor het pedaal. Als zelfs onze zuiderburen de Tour voorlopig links laten liggen, dan wordt het extra duidelijk. Het gaat niet samen.

De Fransen, de Engelsen, de Italianen en de Spanjaarden. Die zullen meer dan ooit snakken naar de start van La Grande Boucle. Ze zijn het voetbal beu door wanprestaties. Dan maar lof op de weg. Zo blijkt eens te meer; voetbal en wielrennen gaan niet samen.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software