Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Even aanzetten

Ik heb net nog maar een keer door mijn ogen gewreven. Ja het is echt. Duitsland heeft er in één helft vijf in geknald tegen een machteloos en zwak Brazilië. Met een lelijk kijkende brulaap als coach, een gehandicapte Hulk rechtsbuiten en een allesbehalve flexibele Fred(tsj) in de spits kan het ook niet veel worden. Vooral niet als de sterren er niet bij zijn. Ook al had hun fonkeling niet echt kunnen helpen ben ik bang.

De Duitsers beleven een topdag. De wereld kijkt massaal naar het WK en met een schuin oog wordt de tour bijgehouden. Kittel is voor heel even wat Bolt tijdens de Olympische Spelen is. Een vliegensvlugge held met haar zo glad als de praatjes van Cor van Alphen. Vandaag liet hij zien dat een Duitser zich niet zomaar gewonnen geeft en dat doen elf landgenoten vanavond dunnetjes over. Miljoenen Brazilianen gokten op hun – naar nu blijkt - overschatte sterren en op het thuisvoordeel. De finale, die zou wel even gehaald worden. Tot de Duitsers op bezoek kwamen.

Zij blijken vanavond wars van de geel-groene zee tegenover zicht. Zoals Kittel vandaag wars was van alle sprintende kleuters om hen heen. Die probeerden net zo ver te plassen als hem, maar wat ze ook probeerden…. Hij zette vanmiddag even aan en direct declasseerde hij zijn collega’s. ‘As we speak’ gooit Duitsland er ook weer een versnelling tegenaan en prompt ligt nummer zes erin. Laten we hopen dat morgen Nederland eveneens flink aanzet. Zowel op de weg als op het gras. Dan weten we hoe de Duitsers zich nu voelen.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software