Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Lars Boom, uw kasseispecialist

Ik zat in gesprek vanmiddag, toen er een piepklein maar niets verhullend gejuich klonk uit het kantoor van mijn collega. De link met een overwinning van Lars Boom had ik niet meteen gelegd, maar ik had het kunnen weten. Mijn medewerker komt namelijk uit hetzelfde dorp als de Belkin-renner, uit Vlijmen.

‘Hij heeft gewonnen!’ gilde ze. Trots als een kind met een medaille. Trots voor haar dorp, maar vooral voor heel Nederland. Exact negen jaar geleden is het dat Pieter Weening voor Nederland een etappe won. Nederland had twee kansen vandaag. Of Niki Terpstra - hij won immers Parijs-Roubaix dit jaar - of Lars Boom. Het schijnen kasseispecialisten te zijn.

Liggen er kasseien in Vlijmen? Ik zou het niet weten, maar ik ga het morgen vragen. Het moet haast wel. Al is het maar in een bos vlakbij. Zo’n bos met af en toe een open plek en zelfs een jagershutje. Waar soms hertjes voorbij dartelen. Ik zie het voor me. Boom die ’s morgens in alle vroegte zijn racefiets pakt om kasseien te beproeven. Nat weer of droog weer. Het maakt niet uit. Het liefst bij nat weer en dan maar trainen. Meters maken door de nevel, door plassen. Uiteindelijk komt het voordeel dan bovendrijven. Wie kan het best de modder trotseren? De onvoorspelbare groeven en gaten van een verraderlijke kasseienstrook? Je hebt sprinters, knechten, tijdrijders en klimmers. Maar je hebt ook de ‘ondergeschikte’ categorie. De kasseispecialist. Ook die kan prijzen pakken….en belangrijke.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software