Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Tijd om te schakelen

Een pijnlijke ochtend vanochtend. Een kater. Letterlijk en figuurlijk. Na de penaltyserie van gisteren ben ik even uit mijn doen geweest. Waarom nam Vlaar de eerste? Hoezo liep Sneijder zo kort aan? Over het statistisch gegeven dat Cillissen nog nooit een penalty pakte, heb ik mijn hersenen laten struikelen.

Ik zat een beetje te klikken met mijn muis. Wat voetbalsites, Nu.nl en ook nog even snel op de site van NOS. Daar zag ik hem ineens weer met zijn bemodderde gezicht. Lars Boom, de winnaar van de Touretappe van gisteren. Hoe zou hij de afgelopen nacht hebben beleefd, terwijl Nederland zich in rouw dompelde. Hoe zou hij het hebben gevoeld? Zou de Brabander het iets geïnteresseerd hebben? Ik kan me voorstellen dat zo een heroïsche ritwinst ervoor zorgt dat de rest allemaal niet zoveel meer boeit. De buit is toch al binnen. Lekker slapen.

Terwijl Lars zijn eerste schaapjes voorbij zag komen en tevreden glimlachte in zijn roes, liep ik boos naar huis. Nou ja, eerder teleurgesteld. Even genoeg van het voetbal, totaal geen zin in de wedstrijd van zaterdag. Ik zocht naar de lamp achter in de schuur. Vond hem met moeite, klikte hem aan en daar zag ik hem staan, mijn renfiets. Tijd om te schakelen, dacht ik. Maar eerst even een nachtje er over slapen. Eens kijken of ik de voetbalgeest zou kunnen verdrijven. In de ochtend merkte ik dat hij er nog was. Tot ik Lars zag. Het schakelen is gelukt.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software