Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Extra alert door de regen

Hoe anders is het fietsen met veel regen? Ik heb nog nooit fatsoenlijk op een wielrenfiets gezeten, maar volgens mij kun je het vergelijken met een autorit op de snelweg tijdens een fikse regenbui. Je ruitenwissers proberen met grote slagen de stralen regen weg te zwiepen. Met beide handen aan het stuur doe je er alles aan om niet in te slippen en bij het inhalen gaat je hartslag iets omhoog. De spetters van je voorganger leiden je af, maar je mag niet verzaken. Anders hang je zonder blikken of blozen in de vangrail.

Vandaag maakten zo’n 180 wielrenners vrijwel hetzelfde mee. Op iets minder en iets dunnere bandjes, dat wel. De wimpers fungeerden als ruitenwissers en uiteraard bleven de twee handen trouw aan het stuur. Op volle snelheid suisden ze over het Franse beton. Eén stuurfout en het einde van de Tour zou zeer waarschijnlijk een feit zijn. Extra alert zijn dus.

Regende het maar iedere dag, dan waren er misschien wat minder valpartijen geweest….

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software