Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Contador de mist in

Daar zat hij dan. Aan de kant van het parcours in de Franse mist. Met zijn Spaanse billen op het wegdek. Dat zal vast koud zijn geweest, maar Contador voelde het niet. Hij voelde dat zijn koers voorbij was. Hij draaide zijn muiltjes dicht en stond op als zijn oma op een abominabele dag.

Geen enkele renner stapt direct de bezemwagen in. Tegen beter weten in klom de gedoodverfde favoriet – na het uitvallen van Froome – zijn fiets weer op. Om zijn rechter spilleknie zat een bandage. Dat moest wel, anders zou bloed gutsend een weg naar beneden zoeken. Het hoofd van Contador wilde naar Parijs. Om de titel weer op zijn conto te schrijven. Even waande hij zich op de hoogste trede om daarna de waarheid keihard binnen te laten vallen.

Zijn meesterknecht Michael Rogers was er bij. Een historisch moment. Als aasgieren cirkelde de fotograferende pers op hun motor rond de letterlijk ‘gevallen’ renner. Ze sloegen toe toen Rogers zijn arm op de bevuilde rug van de Spanjaard legde. Een traan werd niet gespot, maar geloof maar dat die over zijn gelaat is gedwarreld. Het was een dieptriest gezicht. Een kampioen die noodgedwongen moest stoppen, met pijn in hart en nieren.

Rogers fietste weg, de mist in. Contador zat met gebogen hoofd in de auto. Op weg naar boven, maar allang in het dal. Voor de Tour en haar supporters een grote aderlating. Er zijn maar elf mensen blij. De elf deelnemers aan het Roois Tourspel die Nibali gekozen hebben als eindwinnaar.

 

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software