Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Chasse patate

Het klinkt meer als een heerlijk betoverend frietje. Zo eentje die je haalt in een cafetaria op de hoek. Waar de heerlijke vetlucht door de straat kronkelt en daardoor lekkerbekken naar de toonbank lokt. Een chasse patate…

Alsof er een betoverend Belgische/Frans sausje overeen drapeert. Waar je de vingers bij aflikt. Toch is een chasse patate van negatieve aard. Als wielrenner wil je er niet mee geassocieerd worden. Je bent dan namelijk tussen wal en schip geraakt en dat zorgt voor pap in de benen. Tom Jelte Slagter overkwam het vandaag. De bedoelingen waren zo goed, maar de Garmin-coureur werd gepiepeld. Hij kreeg de kopgroep niet te pakken. Wat hij ook probeerde, hoe hard hij ook fietste, de benen explodeerden. Zo leek de weg door de Franse heuvels plots een mijnenveld. Teamgenoot Talansky werd ook geraakt. Van mijnenveger tot kanonnenvoer. Nee, het lijkt een contradictie, maar dan liever een patatje oorlog.

Die had Tony Gallopin stiekem eentje besteld, pal voor de start. Het kwam hem van pas. In de grande finale wist hij tot twee keer toe de losgeslagen grondtroepen voor te blijven. Vooral de laatste ontsnapping is grandioos te noemen. Die jongen beleeft een geweldige Tour. Een Tour die voor hem nu al geslaagd is. Hij kan zijn pistool al terug in het holster doen.

  

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software