Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Wielrennen doet er even niet toe….

Ik blijf op en neer zappen van Nederland 1 naar Nederland 2. Zo luister ik eerst naar wielerjournalist Thijs Zonneveld. Hij praat over de etappe van vandaag. Daarna val ik binnen bij een ooggetuigenverslag van ene Crom, fotograaf van beroep. Hij omschrijft het enorme slagveld in Oekraïne. Volgens hem apocalyptisch. Het contrast kan niet groter.

Toen Kristoff de finishlijn als allereerste passeerde en begrijpelijk in vreugde uitbarstte, had zich in Oekraïne een enorme ramp voltrokken. Niemand wist het nog, totdat vrijwel direct na de finish werd overgeschakeld naar de NOS studio voor een speciale uitzending. Dan weet je al; dat belooft niet veel goeds. Wat bleek, een passagiersvliegtuig is boven Oekraïne uit de lucht geschoten, waarschijnlijk door de separatisten.

Mijn maag draaide zich om. Vooral toen zojuist bekend werd dat maar liefst 154 Nederlanders de ramp niet hebben overleefd. Families zijn in tranen, totaal ontwricht. Ik ben er stil van. Wielrennen doet er even niet toe…

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software