Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Erg slaapverwekkend

Ik liet me in het zwembad vallen. Ogen dicht. Zakkend naarde bodem merkte ik dat de plons was wat ik nodig had; verkoeling. Een paarslagen met mijn armen bracht me naar de overkant. Ik hees me uit bad en liet meweer op mijn handdoek ploffen. Dit was veruit het meest inspannende wat ikvandaag gedaan heb.

De zware Alpenetappe heb ik tussendoor ook bekeken, maar datkostte me een stuk minder energie. Sterker nog, ik viel er van in slaap. Je wilzo graag alert zijn om niets te missen, maar sommige ritten lenen zich er perfectvoor. Ik tunede in toen een afdaling van dertig kilometer voor de renners devolgende opgave was. Mijn nekspieren waren gewaarschuwd. Hoezeer ik me ookprobeerde in te spannen…. plotseling zag ik 74,6 km staan in plaats van 81,4km. Dat hield in dat ik zeker vijf minuten mijn ogen dicht heb gehad. Ik schrokervan. Keek naar links, maar mijn pa leek niets in de gaten te hebben. Andershad het ook niet uitgemaakt, maar op één of andere manier schaam je je voor hetwegtuimelmoment.

Alsof mijn pa dat iets zou interesseren. Hij lag –waarschijnlijk net als tienduizenden andere Nederlandse tourvolgers – eveneens minutenlangde binnenkant van zijn ogen te bekijken. Gordijnen dicht tegen de hitte,kussentje tegen het achterhoofd en een koud witbiertje op tafel. Ideaal om wegte dommelen. Vooral als de rit waar je zo naar uitgekeken hebt, nog saaier isdan de kruin van Robert Alberts. Ja, soms kan de Tour erg slaapverwekkend zijn.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software