Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Minimes

De benen van Jack Bauer voelden als een colafles die op springen stond. Zijn blik focuste zich op de witte eindstreep, zo’n vierhonderd meter verderop. Hij voelde de briesende adem van een kudde op hol geslagen zwijnen in zijn nek. Nog driehonderd meter. Inmiddels toucheerden spetters speeksel van zijn achtervolgers zijn helm. De schaduwen werden groter en groter. Tot er geen schaduw meer was…

Bauer gooide zichzelf tegen een dranghek. Het liefst verstopte hij zich onder een deken van teleurstelling. De tranen vloeiden rijkelijk. Hij was er zo dichtbij. Teamgenoten probeerden de geslagen sportman te troosten. De hele dag lag Bauer op kop en koerste hij vol zelfvertrouwen richting Nimes.

“Ik had nog wat over”, stamelde hij later voor de camera, terwijl de Noor Kristoff zich als winnaar liet fêteren. Maar niet genoeg om met een ‘minimes’ verschil te winnen. De sprintploegen in de Tour kennen geen genade. Met een rekenmachine in de hand vertrekken ze om alles en iedereen precies op tijd op te slokken. Je zou al bijna geen vluchtpoging meer willen ondernemen. Toch gaat Bauer het nog een keer proberen. De nachtmerrie van Nimes zal hij weg willen schrobben.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software