Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


In de wilgen

Ze hangen in de wilgen, mijn voetbalschoenen. Niet aan de hoogste tak. Ik wil er nog bij kunnen als ik besluit om het veld weer op te gaan. Ik ben nog rustend lid. Hoewel dat klinkt alsof ik zeventig ben. Een oude krakkemikkige man met knieën als piepende scharnieren.

Ik ga de noppen ruilen voor meerdere typen schoeisel. De dempende running schoen, de elegante golfschoen en de vernuftige fietsschoen. Ze passen me. Nog nooit hebben schoenen me zo gepast. Nooit had ik verwacht dat voetbalschoenen me zouden gaan tegenstribbelen. De lust voor de bal is (even?) weg. Althans, de behoefte om er zelf achteraan te rennen en er wat onkundigs mee te doen. Ik heb de bal over een hoog hek geschopt en dat voelt verfrissend. Tijd voor andere bezigheidstherapie.

Ik zoek nog. De weg op met een draf of de fiets bestijgen om kilometers te vreten? Mijn hoofd is er nog niet uit, maar ‘waarom twijfelen?’ praat ik soms hardop tegen mezelf. Waarom geen ideale mix? Waarom niet dinsdag rennen en donderdag op de wielen? Het woord is er al voor uitgevonden: wielrennen.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software