Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Hoop

“Sorry, maar het lukt niet. Ga maar”, pufte Gesink tegen Laurens ten Dam. Hij verontschuldigde zich op de flanken van de Tourmalet. Al op de voorlaatste reus van de dag moest de Rabo kopman passen. Heel Nederland keek en luisterde mee. Onze hoop in bange dagen moest de strijd al vroeg op de dag staken. Vanmorgen aan het ontbijt, in de file, op kantoor, achter op de vuilniswagen, in de politieauto, op het vliegveld, achter de balie van een koffiehuisje, had iedereen nog hoop. Pure, ongeveinsde hoop met een klein vleugje chauvinisme. Bij het aanblik van een ploeterende Gesink die amper vooruit komt paste slechts stilte….Nederland klapte dicht

Misschien had hij wel teveel troeven gezet op deze toer, wilde hij te graag een goed resultaat halen. Meestal gaat er iets fout bij iets wat je te graag wilt. Maar vaak is het zo dat het eerst een paar keer mis moet gaan alvorens er geoogst kan worden. Grote kampioenen hebben het allemaal min of meer ervaren. Eerst ervaren ze de duistere zijde van de sport. Blessures, tweede of misschien wel derde plaatsen. Na de Tour zal Gesink het niet zo ervaren en ik op dit moment allerminst, maar hij komt waarschijnlijk sterker uit de Ronde dan dat hij er in is gegaan.

Volgend jaar wordt onze gekoesterde hoop door Gesink omgezet in resultaat. Als het dan niet gebeurt, dan gebeurt het nooit meer. Eerst nog een jaartje wachten en dan weer hopen in de file, aan het ontbijt enz enz.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software