Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Oei, oei, oei


Toen Tom Dumoulin vanochtend de gordijntjes van zijn muffe hotelkamer open roetsjte, het raampje open klikte en een teug Belgische lucht naar binnen zoog, heeft hij vast even zijn ogen dicht gedaan. Stellig er van overtuigd dat de gele trui die hij voor zich zag, dezelfde dag nog om zijn schouders zou hangen. Het werd jammerlijk niet zijn dag van de Muur van Hoei, maar van oei, oei, oei.

De ochtendkranten schreven over zijn ambitie om het tricot der tricots in handen te krijgen. Internet stond vol met overtuigende uitspraken van de jonge Nederlander dat het moest kunnen, dat hij kansen rook. Nog voor werkend Nederland de boterham achter de kiezen had zitten, was het geloof op een goede afloop gegroeid tot een klimop met vleesetende neigingen. Zo gaat dat in Nederland.

Tot de middag in alle kantoren en op bouwplaatsen ruw werd verstoord. Door een whatsapp, door een oude vertrouwde sms, door een telefoontje of door een kermende collega. Een valpartij! Dumoulin uit de Tour!Wat erg!!!! Met ongeloof werd gereageerd en natuurlijk met verbazing. Iedereen die ook maar in de buurt van een radio stond, zwiepte de knop als een razende op de juiste ether. Tv’s werden afgestemd en livestreams opgezocht. De valpartij kwam binnen en deed pijn. Sommigen durfden de herhaling niet af te wachten. Zo hard was de veegpartij. Alsof een reuzenbowlingbal het peloton in werd gesmeten. Als kegels vlogen de renners door de lucht. Een shot van Dumoulin. Het was echt waar….zijn schouder….de ploegwagen en inderdaad, Dumoulin stapte in. Een droom aan diggelen. 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software