Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Stof opwaaien


Gisterenavond kwam ik thuis na een deadlinedag. Mijn wenkbrauwen zochten uit zichzelf een weg naar boven. Voetstappen in mijn tuin,planten gebroken. Ik keek onze kat even aan, maar die keek onschuldig genoeg om te beseffen dat die het niet gedaan kon hebben. Bovendien dragen katten over het algemeen geen schoenen van pakweg maat 43. Eén dader weggestreept.

De buurvrouw misschien? Ik hoorde haar net de deur dichtslaan. “Zie je iets verdachts in je tuin?” vroeg ik met mijn neus over de schutting. “Ik heb een beetje haast, ik moet gaan kaarten, maar zal eens kijken.” Even was het stil. “Verrek zeg, mijn rozenplant is vertrapt! Niks van gemerkt!” Dader twee kon van het lijstje worden gegumd. Mijn buurvrouw van 86 zie ik immers niet met een ferme sprong over de schutting springen, haar eigen planten platgetrapt achterlatend. Toen vertelde ze over de politie. Die zou inde wijk enkele winkeldieven achterna hebben gezeten. Zeg dat dan meteen….

Ik belde de kit. Na een telefoontje aan de centrale belde de plaatselijke bromsnor al snel terug. “Ik kom vanavond even langs, als er niets tussenkomt.” Dan zal je altijd zien….en inderdaad….we weten allemaal wat er gisteren in Rooi is gebeurd. Ik bedenk me nu dat één van de politieagenten op de beruchte voorpagina foto van DeMooiRooiKrant best eens de man kan zijn geweest die me belde. Een raar idee; van het bestuderen van een vertrapte plant tot het onder schot houden van een (waarschijnlijk) verknipte crimineel.

Het heeft nogal wat stof doen opwaaien; schoten, politie met kogelvrije vesten, cirkelende helikopters, schreeuwende vrouwen en de nationale pers op de stoep. Ik ben er de hele avond druk mee geweest. Pas in bed dacht ik weer aan de Tour de France. Aan de kasseien, aan de capriolen van de renners om op de fiets te blijven en aan de beestachtige eindspurt van Tony Martin. Het deed veel stof opwaaien. Dat was wel te zien aan al die mijnwerkersgezichten.

 

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software