Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


De dijen van Gianni en de kuiten van Greipel


1998, Nagano. Er is maar één held en dat is Gianni Romme.Nederland juicht om zijn prestaties, de vrouwen smelten om zijn glimlach. Bij iedere klap op het ijs laat hij ze harder hunkeren. Nog meer dan zijn prestaties eisen zijn bovenbenen de aandacht op. Vooral de mannen geloven niet dat dit natuurlijk kan zijn. De vrouwen sluiten er de ogen niet voor, integendeel, maar ze geloven eerder in een reïncarnatie van Tarzan dan twee dijen vol verboden middelen.

Het lijken wel twee volle Russische graansilo’s waar al jaren niet meer uit gesnoept is en waar een Koelak iedere dag opnieuw koren bijstort. Ze lijken bijna te knappen. Het komt door het trainen, tenminste later is nooit het tegendeel bewezen. Romme heeft de bonkige dijen van nature en heeft ze door extra oefening gevormd tot moordmachines om tijden te verpulveren.

Deze week krijg ik de kuiten van Greipel te zien. Greipel is een smalle Duitser. Hij heeft het lijf van een wielrenner. Zwaar zijn is uit den boze en dus heeft de sprinter er veel aan gedaan om dat niet te zijn. Wat zal hij wegen? 75 kilo? Een ruwe schatting, maar wat het ook mag zijn, zijn kuiten vertegenwoordigen de helft van dat gewicht. Achter zijn Sidonia-scheenbenen hangen twee grove bergtoppen. De flinke blauwe aders kriskrassen er overheen als paden waar geen eind aan komt. Je kunt er bijna op verdwalen. Je zou zeggen dat het niet fijn loopt, of fietst. Kan hij zijn wielrenbroek wel fatsoenlijk aantrekken? Het zal hem een Duitse bockworst wezen. Als hij kruit in die twee vaten gooit, stampt hij pal voor de finish iedereen voorbij en daar draait het om.

Wat Greipel gemeen heeft met Romme zijn de opvallende lichaamsdelen. Het onoverbrugbare verschil is – en daar baalt de Duitser van - dat Romme wordt gezien als sekssymbool. Geloof maar dat menig Hollandse dame nog steeds met een nat broekje wakker wordt, omdat Gianni als een bronstige aap al dampend boven haar heeft gehangen tijdens de remslaap. Als Greipel al voorbij komt in een droom van een Duitse, dan is dat in een hele kwade.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software