Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Een echte Viking

Benen als boomstammen, een torso wat gelijkenissen vertoont met de bast van een gorilla, een scherpe kaaklijn en felblauwe ogen. Thor Hushovd is een duidelijke reïncarnatie van een woeste, sterke en onverslaanbare Viking op oorlogspad. Eeuwen geleden vielen zijn voorouders dorpen binnen om ze daarna te vermorzelen. Ook al was het -20 graden Celsius. Ze droegen niet meer dan een berenvel en een grote helm. Onverzettelijk en altijd op zoek naar meer.

Hoewel Hushovd in het rijtje van de sprinters wordt geplaatst is allang gebleken dat hij veel meer kan. Hij heeft inmiddels vele mooie ritten gewonnen en daar kwam lang niet altijd een sprint aan te pas. Tijdens de koers van vandaag maakte hij het helemaal te bont. Hij heeft duidelijk honger, honger naar het onwaarschijnlijke. Voor zichzelf is hij op zoek naar de ultieme grens. Vandaag verraste hij zichzelf door een heuse bergetappe te winnen.

Die arme Fransman aan kop was ten dode opgeschreven. Hushovd zette als een gek de achtervolging in en hoekte iedereen neer met een rechtse directe terwijl hij ze als een wervelwind passeerde. Roy (spreek uit rwa) zat te trillen op zijn fiets toen de losgeslagen Viking hem naderde. Hij wist genoeg: ‘dit ga ik nooit, maar dan ook nooit meer winnen.’ Hushovd toontje geen greintje medelijden. Hij had het kunnen laten voor wat het was. De regenboogtrui hing immers al om zijn schouders. Maar nee, hij ging voor de ultieme zege. Een echte Viking…

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software