Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


De dag van morgen

Mijn buik kriebelt. Zenuwachtige stroomstootjes golven van links naar rechts. Het gevoel wat ik herken van de dag voor PSV-Ajax. Op matchday zelf is het nog wat heftiger. Laat het vandaag, de dag voor Alpe d’Huez zijn. Een rit waar al mijn wielermoleculen nog meer naar uit kijken nu Quintana een half minuutje terug heeft gepakt op Froome. De deeltjes zijn zich aan het vermenigvuldigen. Misschien voel ik dat wel.

Mijn lijf tintelde toen de Colombiaan zojuist wegsprong bij de gele trui. Op een moment dat knecht Wout Poels het roer overgaf aan zijn chef. Ik ging rechtop in mijn bureaustoel zitten. Mijn sokken vormden zich door de zweet wat meer om mijn tenen en ik kreeg de dringende behoefte om mijn knokkels te kraken. Mijn bril zakte direct wat af, want mijn neusvleugels werden gladder. Bij iedere frivole beuk van de ultralichte Quintana hoopte ik op tien seconden extra voorsprong. Zo’n vaart liep het natuurlijk niet. Hoop is vaak ijdel, maar Froome ook. Hij liet zich niet zomaar in de wielrenschoenen urineren en beet dapper van zich af. Toch telde de seconden langzaam op. Na iedere bocht duurde het langer voor hij zijn kleine vijand zag.

Uiteindelijk pakte Quintana een schamele halve minuut.Dertig seconden die de wielerliefhebber hoop inboezemt voor de dag die nog komen gaat. Ik hoop op een titanenstrijd. Op een hongerklop of een lekke band van Froome. Op een ontketende Quintana die nog twintig seconden nodig heeft om het geel te pakken. Zoals ik net al zei: hoop is vaak ijdel, maar Froome ook.De kans is erg klein, maar zeg nooit nooit.   

Aan de top gebeurde vandaag iets opmerkelijks. Quintana draaide bij binnenkomst op de top direct om. Hij zocht een plekje aan de meet en zag Froome binnen struikelen. Wilde hij alleen even zien hoe ver Froome achterlag? Of was het een bewuste intimidatie? Was Quintana hier even de kordate haan met de borst vooruit? De provocerende kat met de rug omhoog? Het maakt de spanning in mijn maag nog fermer. Ik kan niet wachten op de dag vanmorgen. Soms valt het dan erg tegen. PSV verliest wel eens van Ajax, of speelt het een bloedeloze 0-0. Maar soms loopt het zoals je wilt dat het loopt. Soms wint PSV met 4-1.  

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software