Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Een mooie zit

Nikki Terpstra schijnt een mooie zit te hebben. Toen ze dat vertelden kon ik dat eigenlijk wel beamen. Ik ging er op letten en inderdaad, hoewel de Nederlander met zeventig per uur door de straten van Montpellier knalde viel het niet echt op dat hij zo hard fietste. Wat een souplesse en wat een gelijkmatige tred. Geen bochel of overdreven dikke benen die het wielrennen een pijnlijk aanzicht geven. Nee, een lichaam dat precies goed in elkaar steekt om hem een sierlijke renner te maken.

Ook tussen de oren zit het goed. Het tekent zijn karakter dat hij nog even van de Rus weg springt om het peloton voor te blijven. Natuurlijk is het een onbegonnen zaak om de stoomtrein van HTC voor te blijven, maar Terpstra probeerde het wel. Hij deed het niet alleen voor zichzelf, maar ook een beetje voor ons. Voor mij heeft Terpstra vandaag de rit gewonnen. Ik hoop dat ik hem in Stiphout nog mag zien. Even genieten van zijn mooie zit en waarschijnlijk roep ik nog wat voor ik de feesttent in ga. Wat precies? Daar moet ik nog even over nadenken, maar dat hij mijn Tour verrijkt heeft is duidelijk.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software