Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Feestje

Ze kwamen met een mieters grote taart binnen gereden. Het hele gezelschap zat onderuitgezakt in een luie stoel en lurkte ongeïnteresseerd aan de koffie. De één was nog versufter dan de ander. Het grote spektakel was al passé. Dat dachten de meeste. Niemand voelde zich dan ook genoodzaakt om de taart een blik toe te werpen.  ‘Het grote feest is toch pas overmorgen’, hoorde je ze denken. Dat stond tenminste op de uitnodiging. Ineens ontplofte het dak van het gebak. Er sprong iemand uit…Hoe kan dat nou?

Contador nodigde gisteren iedereen uit op zijn feestje in de Alpen. Neem je grootste longen maar mee, ik zeg alleen niet wat we gaan doen. Als verrassing vervroegde hij zijn fuif. Hij besloot om er vandaag al tussenuit te knijpen op een bescheiden bergje van de tweede categorie. Iedereen die het feestje mee wilde vieren mocht mee, maar de meeste renners hadden de verkeerde knapzak bij zich. Niks grote longen of extra stevige kuiten. Een aantal ‘favorieten’ moest het doen met een oude gestreepte pyjama en een bidon warme melk. Zij sliepen verder en beperkten zich tot het tellen van Franse schaapjes en dure seconden.

Eén fuifnummer was perfect voorbereid. Hij had, behalve een setje goede longen, ook een paar stoute schoenen in zijn rugzakje meegenomen. Hij liet het feestvarken voor hem en durfde zelfs het feestje te verpesten. Brutaal als hij was haalde hij in en ondertussen schreef hij de uitnodiging van zijn eigen feestje in gedachte. Morgen kan iedereen een mooie invitatie verwachten. Neem een dikke trui mee. Laat je gele maar thuis. We gaan naar Parijs, maar ik zeg niet wat we gaan doen.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software