Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Inlijsten dat lijstje

Het zal ongeveer 20 jaar geleden zijn. Samen met ons mam stapte ik parmantig Sportshop van de Kamp binnen. Het was een mooie dag. Ik kreeg tenslotte voetbalschoenen! Hoewel ik negen jaar was had ik me er allang bij neergelegd dat ik geen profvoetballer zou worden. Mijn achternaam stond dat niet toe. Dat vond ik tenminste. Daarnaast zag ik met één oog amper. Ik had er vrede mee. Gelukkig zag ik nog wel genoeg om een glimp op te vangen van een paar zwarte Lotto’s met felgroen logo. Ze pasten en ik kreeg ze in een prachtig doosje mee naar huis. Ik heb er de hele nacht naar liggen staren….

Zojuist heb ik mijn eerste lijst ingevuld. Meteen dacht ik aan mijn Lotto’s. Ook hier kon ik mijn
ogen niet vanaf houden. Mijn manco is echter dat ik denk de winnende vijftien renners genoteerd te hebben. Ik zie mezelf al staan, als opvolger van Tourspel winnaar Paul van de Rijt. Als hij dat kan, moet ik dat toch ook kunnen? Ieder jaar weer lijkt mijn team zo subliem dat ik hem het liefst in zou lijsten om boven mijn bed te hangen. Inleveren hoeft niet, dat zou immers saai zijn. De winstzekerheid ligt er te dik bovenop. Aangezien ik met mijn twee linkerhanden moeite heb met het ophangen van schilderijen of andere dingen die leuk zijn om naar te kijken besluit ik toch maar om hem in te leveren.

Het is gek dat ik pas begin te twijfelen als ik Paul Passier voor me zie. Niet dat zijn imposante
kale bol mij onzeker maakt, maar puur het feit dat ik de lijst zo meteen niet meer in handen heb. Namen spoken door mijn hoofd die ik eerder nog kansloos achtte. Ik voel mijn pen branden in mijn binnenzak. Toch nog even strepen? Als ik het verander zul je zien dat ik het had moeten laten staan en als ik het laat staan zal het wel weer verkeerd uitpakken. Ik doe het dus nooit goed!! Gelukkig zie ik ook andere potentiële top 800 deelnemers twijfelen. Ik ben niet de enige. Naar huis, inlijsten en achteraf virtueel op het podium plaatsnemen? Nee, snel die lijst bij Paul op tafel en hopen op het beste…..

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software