Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Sneeuw, maar niet teveel

Het gaat er al weken over. Er ligt schijnbaar sneeuw op de Col de Galibier. Morgen zullen we het zien. In 1996 werd er al eens een etappe ingekort, omdat er niet te fietsen viel op dezelfde berg mits er sneeuwkettingen aan te pas zouden komen. Het was de tour van de kale Deen Bjarne Riis. Hij wist de gele trui in Parijs te brengen. De 190 km lange etappe werd ingekort tot 44 km. De Deen won hem met gemak.

Nu vreest hij ervoor dat er etappes ingekort of zelfs afgelast moeten worden. Dat zou namelijk zeer ongunstig zijn voor zijn pupil, Alberto Contador. Toch hoeft hij niet bepaald te vrezen. Ook bij nat weer kan de Spanjaard uit de voeten. Dat bewees hij deze week. Sneeuw is een ander verhaal, maar toch. We weten tenslotte niet wie er wél resultaat kan halen als het sneeuwt. Dat komt immers nooit voor.

Voor het publiek zou het wel eens mooi zijn. Getooid met een grote muts en dikke wanten al erwtensoep etend voor de camper de persoonlijke favoriet aanmoedigen. Of namen van renners in de sneeuw schrijven net voor ze de bocht doorkomen. Overnachten in een zelfgebouwde iglo met een Nederlandse vlag er bovenop. Glühwein drinken en inhaakmuziek draaien om warm te blijven. Wollen truien laten maken met Bauke Wollema er op of sneeuwballen gooien naar Franse cameramannen. Ik hoop op sneeuw, maar niet teveel.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software