Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Evans

Je zag het al aan de eerste meters. Evans oogde veel krachtiger, veel explosiever dan Andy Schleck. Iedere trap op het pedaal was als een klap van een enorme sloopkogel. Alles fietste hij aan gruzelementen.  Van tevoren tipten veel mensen de Australiër als winnaar. Ze hadden gelijk. Als een motor volbracht hij de rit. Een prachtige tijdrit die niets dan respect verdient.

Evans is niet de meest populaire renner. Daarbij fietst hij doorgaans laf en rijdt hij berekenend achter zijn concurrenten aan. Met die ‘tactiek’ haalde hij eerder al eens twee tweede plaatsen in de Tour. Morgen zal hij het hoogste podium betreden. Een kroon op het werk. Veel collega’s zullen het hem niet gunnen, maar ze zullen respectvol toekijken en beamen dat hij de afgelopen drie weken gewoon het sterkst was.

Andy en Frank reageerden sportief, maar zullen de hele nacht hun wonden likken. Waar ging het mis? Ze zijn nog wat onervaren. Zou het dat zijn? De kans is groot dat ze nog sterker terugkomen. Volgend jaar zullen zie iedereen moeten slopen in de bergen. Meer en slimmer samenspel om de rest te dwarsbomen. Voor de laatste tijdrit hebben ze minimaal drie minuten voorsprong nodig. Wat we morgen gaan zien is uniek. Eén Australiër en twee broers bij de eerste drie. Wat een tour…

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software