Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Tijd verliezen

Niet alleen voor de renners, maar ook voor mij was het een typische eerste dag van de Tour. Enigszins nerveus en opgewonden heb ik de dag beleeft. Hoewel zij er middenin zaten, ben ik met heel andere dingen bezig geweest zonder een glimp van de wielrenners op te vangen.

In mijn hoofd niet. Toen ik vanmorgen in de kerk zat (niet om te bidden voor Gesink) besefte ik me dat de renners op dat moment hun schoenen aan het vastwrikken waren op hun pedalen. Twee uurtjes later op het terras zag ik ze in gedachte fietsen op de Saint-Hermine en hoopte ik intussen dat Farrar een tussensprint gewonnen zou hebben.

Tijd om naar het Plattelandsfestival in Nijnsel te gaan. Als reporter moet je tenslotte overal bij zijn. Hoewel ik zin had om naar een spannende wielerwedstrijd te kijken, begaf ik me voor even tussen ploegende boeren die een eigen wedstrijd uitvochten. Ik stelde me een grote rode tractor voor als Philippe Gilbert. Dat zal wel te maken hebben met het feit dat de Belg als topfavoriet van de dag was bestempeld. De tractor ploegde als de wiedeweerga. “Hij is de favoriet”, riep een man met schitterende gele klompen en dito snor ten gevolge van het shag roken. En hij maakt het waar dacht ik. Dat is niet veel mensen gegeven.

Met de diesellucht nog in ons haar verkasten we naar de Bijenkorf. Het was tijd voor horloges. Je moet wel getikt zijn om op een dag als deze, tegen het finishmoment aan, naar uurwerkjes te gaan kijken. Maar wegens tijdgebrek moet je ooit minder populaire keuzes maken. Een jong verkoopstertje deed haar best om de klanten te helpen. Ze pakte een horloge en liet hem vallen. Die verliest al tijd op de eerste dag, schoot me te binnen. Niet wetende dat Contador op dat moment hetzelfde overkwam.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software