Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


De hoopgevende parel

Met drie Nederlandse ploegen aan de start van de Tour de France zou je toch moeten zeggen dat het tijd wordt voor een Nederlandse etappeoverwinning. In onze supportersogen moeten de coureurs met Hollands bloed in ieder geval zichtbaar zijn in het peloton. We nemen nu geen genoegen met een bijrol in de luwte. Na een paar dagen koers hebben we een parel te pakken die ons hoop geeft in bange dagen: Tom Weelers.

Eerlijk gezegd had ik nog nooit van hem gehoord. Dat ligt aan mezelf. Ik volg wielrennen, maar spit de start- en finishlijsten niet door. Laat staan dat ik talent kan spotten als een echte scout. Tom is zojuist als derde geëindigd achter good-old Pettachi en de gefrustreerde Greipel, die door de val van Cavendish eindelijk zijn gedroomde winst kon pakken. Tom liet een kanon als Sagan achter zich. Petje af voor dit aanstormend talent. Hopelijk kan hij enigszins in de voetsporen treden van Blijlevens en Van Poppel. Of liever nog, verbeter ze. Poets op dat palmares.

Aan zijn kop zal het niet liggen in ieder geval. Zijn oer-Hollandse gezicht en dito uitstraling verraden dat het een gezonde jonge Hollandse knul is die op het punt staat om door te breken. Zijn grote lippen beschermen zijn gebit waarin in een paar flinke voortanden zijn gegroeid om vliegen mee te pletten. Hij zag er enorm blij uit en is klaar om een volgende klapper te maken. Argos-Shimano heeft al van zich laten horen. Nu de rest nog!

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software