Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Stoppen met vergeven

Wat zou het een mooie sportzomer worden. Het Nederlands Elftal in de finale van het EK. Bouke of Robert van team Rabo in de top van het klassement van de Tour en gouden prestaties op de Olympische Spelen. Twee van de drie verwachtingen – of zijn het dromen? – kunnen al van de lijst worden geschrapt. Is het pech? Hollandse overschatting? Ik weet het niet, maar ik ben enorm teleurgesteld. Als voetballiefhebber, als wielerliefhebber, als sportliefhebber.

De klap van vandaag kwam harder aan als de uitschakeling van Bert’s mannen. Ik luisterde voor het eerst sinds jaren weer een gedeelte van de etappe via de radio. Mijn airco van de auto was stuk, wat zorgde voor een natte rug. Die werd nog natter en mijn hart ging sneller kloppen. Een valpartij en dat klinkt op de radio vaak erger dan het is. Dat dacht ik tenminste. Het voordeel (of nadeel, het ligt eraan hoe je het bekijkt) van de radio is dat je altijd denkt dat het meevalt. Je ziet je Hollandse favoriet weer vooraan mee dartelen. Dat dacht ik vandaag ook….Tot ik slecht nieuws hoorde. Zeer slecht nieuws.

Gesink zat niet in het peloton dat jacht maakte op de koplopers. Sterker nog, ze waren hem even kwijt. In de sport komt na een aantal magere jaren altijd een goed jaar. Daar klamp ik me al drie jaar aan vast. Maar ieder jaar valt hij weer, Robert Gesink. Andere jaren was ik niet boos op hem. Het is de onvoorspelbaarheid van de Tour dacht ik dan. De absurditeit van de grootste wielerkoers op aard. Deze keer werd ik bevangen door woede. Verdomme Gesink, kijk dan uit je doppen!! Drie klappen op mijn stuur en een paar scheldwoorden in het wilde weg.

Ik kwam thuis, klikte de tv aan en daar stond hij. Wederom minuten achterstand, weer een tour naar de knoppen. Vandaag is de dag aangebroken dat ik stop het hem te vergeven. Iedere keer weer stelt hij me teleur. Hij moet wel echt goed gaan presteren nu. Anders mag hij van mij afstappen en nooit meer starten…

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software