Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Misschien maar beter zo

Het begint op het verhaal van de tien negertjes te lijken. En toen waren er nog twaalf….

18 Wielrennertjes uit Nederland stonden aan de start van de grote Tour. Ze keken hun ogen uit en stiekem hadden ze nog een grote mond ook. Hier zouden ze gaan aanvallen, daar proberen om voor het klassement mee te doen. Nederland had hoop en als het dat nog niet had dan kreeg het dat wel van al dat positivisme van de renners. De eerste twee etappes gingen nog goed, maar daarna sloeg het noodlot toe.

Maarten Tjallingii heeft welgeteld twee volle etappes mee mogen koersen. Het is echter wel een held, een flinke doorbijter. Hij viel namelijk hard in die derde etappe. Zo hard dat hij zijn heup brak. Met 1 been fietste hij de etappe uit. Hoe krijg je dat voor elkaar zou je zeggen? Maar goed, er was een breuk doorfietsen bleek geen optie. Toen waren er nog 17….

Een paar dagen later. De zesde etappe. Ook Wout Poels is van het harde soort. Hij valt en is zwaar gewond. Alleen weet hij dat zelf niet en een of andere onbenullige arts ook niet. Die laat toe dat hij weer op de fiets klimt en verder gaat. Inmiddels ligt hij op de Intensive Care van Venlo. Toen waren er nog 16….

Daarna ging het even ‘goed’. Althans, er werd niet meer gevallen, maar de Nederlanders waren dusdanig gehavend dat ze geen vorm van betekenis meer konden spelen. Alsof dat überhaupt ooit het geval was de afgelopen jaren. Vandaag, in de twaalfde etappe, was het wederom kommer en kwel. Via de nationale radio en tv sijpelde het slechte nieuws al door. Maar liefst vier Nederlandse renners (Gesink, Mollema, Ruigh en Westra) stapten in de bezemwagen. Toen waren er nog 12….

Misschien is het maar beter zo. Zo wordt de hoop steeds minder vals.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software