Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Punaises

Zo’n twintig jaar geleden kroop ik samen met een vriendje van toen door het openstaande slaapkamerraam van mijn opa en oma. We waren niet alleen. In een rugzakje hadden we allerlei potjes met insecten en vlinders. Die besloten we los te laten in de woonkamer en de grote houten kast. Met het binnenhalen van enkele takken en tientallen bloemen toverden we het kleine huisje om tot een ware vlindertuin. Je kon de exotische geluiden nog net niet horen, maar het zag er naar ons idee vreedzaam en landelijk uit.

Onschuldig als we waren kregen we natuurlijk ontzettend op onze falie van oma. Opa leek iets minder boos, deed het af met kattenkwaad, maar een paar weken lang hoefde ik niet te rekenen op een lekker dropje, die hij me normaal gesproken zo gretig toestopte. Ze wilden een statement maken, dat begrijp ik wel. Daarna haalden ik en mijn vriendje niet meer zo iets dergelijks in ons hoofd. Kattenkwaad haalden we nog wel uit, maar dan niet meer zo opzichtig.

Toen ik een paar jaar later de grap van mijn buurjongen mee maakte, moest ik wel even grinniken. Hij had ter hoogte van ons huis wat punaises op het fietspad gestrooid om iets verderop doodleuk een bordje te plaatsen met daarop: ‘banden plakken 5 euro’. Verschillende voorbijgangers reden lek. Een enkeling kwam bij ons aan om een band te verwisselen. We hielpen ze direct, niet wetende dat er opzet in het spel was. Mijn buurjongen had het daardoor minder druk dan hij hoopte. Maar die ene boze fietser die de misplaatste grap in de gaten had en hem een bezoekje bracht zal hij niet snel meer vergeten. Die man kijk bijna net zo boos als Evans vandaag.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software