Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Ga toch fietsen!

Sommige mensen moeten gewoon niet te veel praten. Er zijn personen die al binnen een minuut de irritatiegrens hebben bereikt. Vandaag heb ik twee nieuwe op dat lijstje kunnen zetten. Twee wielrenners in dit geval; Bram Tankink en Kenny van Hummel. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur maar Tankink vind ik net iets minder irritant dan die zeurende en bloed onder mijn nagels vandaan halende Van Hummel. Daarom kom ik zo meteen terug met een persiflage op ‘de slechtste klimmer aller tijden’, zoals hij vorig jaar werd genoemd.

Bram Tankink werd vandaag direct na de race geïnterviewd. Hij brabbelde maar wat en leek meer op een veertig jaar oude Panasonic radio in de Gothard tunnel dan op een wielrenner die probeerde normaal Nederlands te praten, omdat een paar honderdduizend Nederlanders hem wilden verstaan. Volgens mij had hij dat niet eens in de gaten. Hij snapte ook niet dat die camera er voor zorgde dat de mensen hem niet alleen konden horen, maar ook daadwerkelijk konden zien. Getuige zijn vies mijnwerkersgezichtje en de manier waarop zijn hoofd constant van links naar rechts bewoog. Tankink kan zich beter inschrijven als tennisscheidsrechter. De verslaggever zal dan in ieder geval niet fungeren als tennisser, want hij heeft zeker een tennisarm overgehouden aan dat Red-Bull interviewtje. Drie minuten lang probeerde de interviewer de microfoon onder de te dikke lippen van de Raborenner te krijgen, maar schichtig bewoog onverstaanbare Bram als een ADHD’er zijn hoofd op en neer.

Toen Tankink eindelijk van scherm verdween viel ik van de regen in de drup (zeer toepasselijk). Eigenlijk van de regen in de stront, want meneertje Kenny van Hummel maakte zijn overvolle kliko even leeg op tv. Hij keek in ieder geval alsof hij zojuist thuis kwam na drie weken tour en een rotte vis onder de bank had gevonden. Zo zielig mogelijk probeerde hij uit te leggen waarom hij de tour moest verlaten. Meneertje had zo last van zijn rug… “Ik keek naar Michel en zei: het is over. Toen ben ik in de auto gaan zitten en had even een momentje voor mezelf nodig.” Bahbah Kenny ‘ik slaap met een Teddybeer en krijg nog steeds een snoepzak van mama als ik mijn kleine teen stoot’ van Hummel. De manier waarop hij het uit zijn strot duwde was werkelijk te walgelijk voor woorden. Hij kan zo in GTST meespelen. Ga toch fietsen man!

Volgens mij ben ik chagrijnig. Hoe zou dat nou komen…?!?

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software