Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Bijten uit verveling

Soms bijt ik mijn nagels. Wanneer ik iets heel erg spannend vind – bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal op een groot toernooi ontwaak ik na twee keer drie kwartier uit een roes met tien stompjes aan het uiteinde van mijn handen – of wanneer ik me stierlijk verveel. Dat kan zijn in een dodelijke saaie wachtkamer met ultragedateerde tijdschriften, wanneer iemand een ellenlang totaal niet boeiend verhaal ophangt of een sportmoment dat er niet meer toe doet. Een sportmoment waarin de beslissing al lang is gevallen en waarin iedereen figureert in een film van de hoofdrolspeler.

Vandaag beet ik mijn nagels. Uit verveling ditmaal. Geen enkele renner wierp zich op als geduchte tegenstander van Wiggins en Froome. Bij bosjes vielen de zogenaamde rivalen van de twee Britten zwaar door de mand. Met speels gemak liet het duo Evans, Van den Broeck en Nibali achter zich. Toen Valverde lang en breed over de finish was en de bolhoedjes al bezig waren om zich het ontbijt van morgenvroeg voor te stellen, was ik bij mijn tiende vinger aanbeland. Terwijl ik een hap wilde nemen, besefte ik me dat ik me niet meer hoefde te vervelen. De Tour is gelopen, de klus is geklaard. Geen spanning meer, maar ook geen verveling. Tenminste niet op sportgebied. Morgen moet ik naar de tandarts. Er liggen saaie blaadjes uit 2004. Die nagel lange nagel bewaar ik nog maar even.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software