Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Loterij

Hij blinkt weer, mijn fiets. Ik heb hem nu een week of vier en we zijn inmiddels één geworden. Vooral nu ik hem voor de eerste keer grondig heb gepoetst. Dat schept toch een (fiets)band. Dankzij mijn stalen vriend ben ik de wielersport nog meer gaan koesteren. Helden op wielen zijn het, de deelnemers. Ongeacht de stand op de ranglijst.

Dat geldt tot op zekere hoogte ook voor de deelnemers aan het Roois Tourspel. Ongeacht de stand op de ranglijst; iedereen heeft intensief meegeleefd met de Tour. Het is een hele prestatie om het circus van A tot Z te volgen. Niemand kan alle etappes helemaal zien, je moet zorgen dat je aandacht niet verslapt en zo nu en dan eens teletekst raadplegen voor wat achtergrond informatie en het laatste Tournieuws. Zelf heb ik het zoveel mogelijk geprobeerd te volgen. Ongeacht mijn stand op de ranglijst, want mijn twee lijsten zijn niet verder gekomen dan een 500e plek.

Dat doet aan de ene kant best zeer, maar ik moet niet zeuren, want ik heb ze door iemand anders in laten vullen. Ik vertrouw er op dat hij het met volle concentratie heeft ingevuld maar volgend jaar probeer ik het toch weer zelf. Dan ben je zelf ook verantwoordelijk voor wanneer het slecht gaat. Ik ga maar weer voor de loterij van morgenavond. Daar maak ik meer kans…

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software