Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Ik kies niet voor het Wilhelmus en dat doet een beetje pijn

Soms, als ik iemand tegenkom, word ik ergens aan herinnerd. Je kent dat wel. Ineens flitst er iets door je hoofd wat je nog moet doen. Vanmiddag had ik dat weer toen Aty van Hastenberg de straat in kwam gefietst. Hij riep iets over het inleveren van lijsten…. Zou hij de lijsten van het Roois Tourspel bedoelen? Dat moet wel, hij is immers de winnaar van vorig jaar en zal zijn titel willen verdedigen.

Ik was met veel dingen bezig in mijn hoofd, maar niet met het Tourspel. Aty wel, als een frisse Froome fietste hij vrolijk voor zijn gezinnetje uit. Waarschijnlijk kwamen ze net van het Pumpke af. Zijn vrouw bepakt met enkele kinderen, de pakkendrager van de ‘wielerkenner’ leeg. Misschien lag daar tien minuten eerder wel een pak uitgeknipte lijsten op, bijeengefrommeld door enkele snelbinders. Aty gaat weer een gooi doen.

Ik dacht gewoon dat het pas woensdag was. Sterker nog, voor mijn gevoel is het voorjaar pas net begonnen en moet Luik-Bastenlaken-Luik nog beginnen. Het weer zal ik maar weer als schuldige aanwijzen. Het is mijn smoesje waar ik me achter zal verschuilen.

Eenmaal thuis, drie MooiRooiKranten geslachtofferd om de lijsten eruit te plunderen. Internet aan, lijstjes zoeken en puzzelen maar. Na wikken en wegen en peinzen en piekeren ben ik nu met drie lijsten op weg naar ’t Pumpke. Tevreden? Enigszins, maar het knaagt. Het knaagt aan me dat ik dit keer geen Nederlanders heb opgesteld. Het tast mijn chauvinisme aan, maar te veel oranje maakt blind. Een klein beetje oranje ook heb ik de laatste jaren gemerkt. Ik kies dit keer niet voor het Wilhelmus, maar voor ‘We are the champions.’

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software