Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Een dag als een etappe

Over een klein uurtje zit ik naast ome Theo aan een heerlijke barbecueworst of hamburger te knabbelen. Ondertussen even kletsen over de tour en over PSV. Dat wordt mijn rustmomentje van vandaag. Ik had nooit gedacht dat ik een etappe zou kunnen vergelijken met een werkdag, maar op vrijdag 8 juli kon dat wel degelijk. Tenminste, als ik de korte samenvatting moet geloven die ik gelezen heb. Zelf heb ik namelijk niets gezien of gehoord, daar was mijn dag te hectisch voor.

De dag begon rustig. Net als voor de renners stond er genoeg op het programma, maar de ochtend/begin middag lokte niet uit tot haast. Langzaam gingen de benen wat harder. Her en der moesten de zeilen even worden bijgezet om bij te benen. Een enkele demarrage werd gepareerd om even later weer vol aan te zetten. Halverwege de dag was er zelfs een enorme tussensprint nodig en vanaf dat moment was het harken met wind tegen. Er gebeurde van alles wat tot chaotische taferelen leidde. Daar is de finish! Zelden was ik zo blij om het einddoel te zien.

Daar hield de vergelijking zo ongeveer op. Eenmaal in mijn 'bus' aangekomen vond ik geen hordes journalisten en fotograven. Geen mooie, knipogende vrouwen die me een witte of groene trui aanreikten. Geen grote bos bloemen die ik even later weer weg zou mogen gooien en geen honderden handtekeningenjagers. Nee, bij mij is het lekker rustig. Echt een moment waarop ik blij ben dat ik geen wielrenner ben.
 

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software