Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Eeuwige kus

Zojuist bij Tour du Jour werd het onderwerp ‘tatoeages’ aangesneden. De vraag werd gesteld waarom wielrenners – in vergelijking met voetballers - niet zo bezig zijn met hun kapsels en waarom zelden (grote) tatoeages te zien zijn bij de coureurs. De eerste vraag is snel beantwoord. De renners hebben een helm op, dus ook al zouden ze een Christiano Ronaldo kapsel hebben aangemeten, dan zal niemand voor de buis dat zien. Waarom zo weinig tattoo’s? Dat is een interessante kwestie.

Veel renners zijn uiterst ijdel. De billen gelakt, fietsbril uitgelijnd op de neusvleugels en haartjes perfect onder de helm verstopt. Op het podium is vaak te zien hoe zeer renners bezig zijn met het uiterlijk. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar een veelvoud mag zich bestempelen als ijdeltuit. De tatoeages blijven waarschijnlijk achterwege omdat de fiets als uithangbord fungeert. De fiets, flitsend en wel, vervangt de inktlijnen op het lijf. Wielerliefhebbers kijken immers eerst naar de fiets en dan pas naar de persoon die er op zit. Een eventuele tattoo zou niet eens opvallen.

Behalve die van…..Lars Boom. Een oplettende radioverslaggever ontdekte een minuscuul doch elegant ‘plakplaatje’ op zijn arm. Het bleken twee lippen te zijn. De zwoele lustopwekkende lippen van zijn vriendin. Blijkbaar heeft ze hem zo in de tang, dat hij een afdruk van haar zoen op zijn arm heeft laten prikken. Je kunt je vraagtekens erbij zetten, maar laatst zag ik haar. Ik snap hem wel, het is een lekker wijf. Zo eentje waarvan je een kus vereeuwigd wil zien. Zelfs op je lijf.

 

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software