Jerôme van de Sande schrijft

Omdat er rondom een Tour de France ook altijd veel mooie verhalen te schrijven zijn, hebben we besloten om Roois enige echte razende reporter en columnist Jeroen ook een plek binnen deze site te geven.

Jeroen zal de Tour en het Tourspel van commentaar voorzien, en daarnaast kunt u enkele columns van hem verwachten


Onbegreipelijk!

Kennen jullie de Bermudadriehoek? Voor degene die het niet weten…. De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda eilanden en Puerto Rico in het westelijk deel van de Atlantische oceaan . Dit gebied werd vanaf midden 20e eeuw bekend doordat er mysterieuze verdwijningen van vaar- en vliegtuigen zouden hebben plaatsgevonden. Ik denk dat deze driehoek zich verplaatst heeft naar Corsica. Waar zijn mijn sprinters?!?!??!

En die van 80% van de andere deelnemers aan het Roois Tourspel? Toen ik thuis kwam van de krantenfabriek aan de Heuvel, vond ik snel even tijd om teletekst aan te zetten. De uitslag; pagina 855. Oke, Sagan tweede en Rojas derde. Die Gerrans komt niet in mijn lijsten voor, maar dat kan wel lijden. De tevredenheid over het aandeel in de top drie was snel verdwenen toen ik de rest van de lijst aftastte. Ik kon geen van de andere sprintfavorieten vinden. Niet op pagina 1/3, niet op pagina 2/3 en ook niet op pagina 3/3!! Dus geen Cavendish, geen Kittel, geen Degenkolb en geen Greipel. Ik wilde bijna roepen ‘onbe-greipel-ijk, maar ik had even geen behoefte aan meligheid.

Auteurs van populaire lectuur schreven de verdwijningen bij de Bermudadriehoek toe aan paranormale verschijnselen waarbij de wetten van de natuurkunde werden opgeheven, of aan activiteit van buitenaardse bezoekers. Zo maar even naar het journaal kijken. Wellicht is ergens boven Corsica een grote UFO gespot waar de fiets van Cavendish nog half uithangt.

Blog 'Jeroen'

Archief


Het Rooise Tourspel - Organisatie: Stichting RooisTourspel - Ontwerp en ontwikkeling: IIZY online software Hosting: IIZY online software