Goede doel

Sint-Oedenrode - Het lijkt nog ver weg en toch denken wij al na over: Sinterklaas. Hoewel het gedachtegoed van de goedheiligman en de Pieten soms een beetje op de achtergrond lijkt te verdwijnen, is het nog steeds een prachtig cultureel feest van geven en herinneringen maken. Je gunt dit iedereen. Als de boot uit Spanje vertrekt breekt bij ons de periode aan die al decennia lang garant staat voor warmte, gezelligheid, heerlijke geuren en vooral gezonde spanning. Gezonde spanning bij de kinderen die zich uit in uitbundigheid, blijdschap, spontaan gezang en veel gelach. 

Door: Marieke van Boxtel

Voor veel gezinnen in Nederland en ook in ons eigen Rooi is ‘Sinterklaas’ helemaal geen feest, vanwege persoonlijke financiële nood of doordat ze de traditie niet meekrijgen, dit kan bijvoorbeeld gelden voor kinderen met een vluchtelingenachtergrond. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is?
Afgelopen jaren hebben wij, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, voor bijna 40 gezinnen en 85 kinderen er in Rooi een mooi feest van kunnen maken. Een jaar geleden stonden wij in de deze krant om over onze stichting te praten en onze wens voor meer lokale betrokkenheid. En dat is gelukt door de gulle donaties van particulieren en bedrijven en stichtingen uit ons dorp. Van Rooi, voor Rooi!

En natuurlijk: ”Mocht u het vermoeden hebben bij deze doelgroep te behoren of u kent iemand voor wie dit van toepassing is, laat het dan bijvoorbeeld even weten bij de betreffende school of opvang waar het kind naartoe gaat. Mocht u een financiële bijdrage willen leveren t.a.v. welk bedrag dan ook, dan kan dat T.a.v. Ieder Roois kind een Sint NL26RABO0342253417. Waarvoor alvast hartelijk dank.

Door: Organisatie Roois Tourspel

Toen wij als organisatie van dit mooie doel hoorden, waren we meteen enthousiast en daarom ondersteunen wij dit jaar van harte dit doel. Ook wij gunnen alle kinderen in Rooi een fijn Sinterklaasfeest!