Reglement

Reglement 2024

Er mogen MAXIMAAL 5 LIJSTEN PER DEELNEMER worden ingeleverd.

Het inschrijfgeld bedraagt €12,50 per deelnameformulier. Minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar, gebruik daarom niet de namen van je kinderen op het deelnameformulier! Dit om vervelende situaties te voorkomen. Inschrijven gaat volledig digitaal via onze website www.rooistourspel.nl en dat geldt ook voor het betalen. Inschrijven kan tot vrijdagavond 28 juni 00.00u via onze website. Na deze tijd wordt de site gesloten en worden de lijsten automatisch ingeladen in het spel. Na sluiting is het niet meer mogelijk om de lijst aan te passen. 

Wat moet je raden?
De bedoeling is om die 15 renners te raden waarvan jij verwacht dat deze vaak bij de eerste 10 in een etappe zullen eindigen. Ook moet je raden wie volgens jou de gele, groene & bolletjestrui wint. Je moet 3 reserverenners invullen, voor het geval er renners niet starten in de eerste officiële etappe. Bij uitvallen van een renner tijdens of na de eerste etappe komt er geen vervanger voor in de plaats. De behaalde punten van die uitvaller blijven wel geldig voor het totaalklassement. Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor controle van zijn/haar eigen lijst ook al worden tegenwoordig del lijsten automatisch verwerkt. 

Hoe verdien je punten?
Als een van jouw renners bij de eerste 10 eindigt in een etappe krijgt hij volgens onderstaande verdeling punten:

1e 15pnt 6e 5pnt
2e 12pnt 7e 4pnt
3e 10pnt 8e 3pnt
4e 7pnt 9e 2pnt
5e 6pnt 10e 1pnt
Extra punten voor het eindklassement:
Gele trui 30 pnt
Groene trui 20 pnt
Bolletjes trui 10 pnt
Extra prijsvraag:
Indien je er in slaagt een lijst in te leveren die precies 0 punten oplevert, dan verdien je hiermee een hele mooie geldprijs, bij meerdere winnaars wordt de prijs gedeeld.

Prijzengeld
70% van het totale inschrijfgeld wordt gebruikt als prijzengeld. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt het totale prijzengeld verdeeld over de winnaars, maar de eerste drie prijzen zijn vastgesteld op respectievelijk € 449,-, €400,- en € 375,- euro. We streven er naar om minimaal de eerste 35 deelnemers in de eindrangschikking een prijs te laten winnen. Na sluiting van de inschrijving wordt via deze site bekend gemaakt hoeveel winnaarsr er zullen zijn. 

Goede doel
30% van het inschrijfgeld gaat automatisch naar een lokaal goed doel, wat ieder jaar weer opnieuw wordt vastgesteld. 

Waar vind je de uitslagen?
Dagelijks worden alle standen bijgewerkt en gepubliceerd op www.rooistourspel.nl. De dagwinnaars worden bekend gemaakt via de site, Twitter http://www.twitter.com/rooistourspel en Facebook www.facebook.com/rooistourspel.

Winnaar
De winnaar is uiteraard degene die de meeste punten heeft verzameld. Als een renner achteraf gediskwalificeerd wordt, blijven zijn behaalde punten toch geldig. De gepubliceerde officiële uitslag is bindend. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de organisatie van het Roois Tourspel.

Dagprijzen
Na iedere etappe wordt er ook een dagwinnaar bekend gemaakt, de lijst met de meeste punten in die etappe wint deze prijs. Indien er meerdere lijsten met hetzelfde aantal punten zijn, wordt er automatisch geloot.